Státusz ablak betűtípus változása látszólag véletlenszerűen

A szoftver használata során előforduló problémák, "bug"-ok.
Perec1975
Posts: 1
Joined: 2024.10.02. 08:33

Státusz ablak betűtípus változása látszólag véletlenszerűen

Post by Perec1975 »

Üdv.

HD Sentinel Pro több verzióján keresztül tapasztalom (a jelenlegi nem béta állapotúban is),hogy a státusz ablak megjelenítésében a betűtípus látszólag véletlenszerűen változik. Elsősorban a félkövér beállítás. Ha sikerül, feltöltök ide 2 verziót, ami a leggyakrabban előfordul.
Gép indításnál az alapértelmezett megjelenéssel jelenik meg, majd legutóbbi előfordulásnál, mikor vastagabb stílusra váltott, akkor az EDGE használatához tudtam kötni. Két alkalommal leteszteltem és valóban ehhez köthető. Gyakorlatilag mindegy melyik weblapot böngésztem, kétszer leteszteltem az Ableton oldalán (https://www.ableton.com/) történő böngészéssel, itt ugyan nem váltott át durva félkövérre a betűtípus, de visszalépve a státusz beállításaihoz és ott minden állítás nélkül csak simán rányomva az OK gombra, észrevehetően vékonyabb lett újra a betűtípus, az alapértelmezett beállításoknak megfelelően.
Eredeti beállítás
Eredeti beállítás
Képernyőkép 2024-10-02 080659.png (436.74 KiB) Viewed 984 times
Böngészés után
Böngészés után
Képernyőkép 2024-10-02 082328.png (496.68 KiB) Viewed 984 times
User avatar
hdsentinel
Site Admin
Posts: 3098
Joined: 2008.07.27. 17:00
Location: Hungary
Contact:

Re: Státusz ablak betűtípus változása látszólag véletlenszerűen

Post by hdsentinel »

Köszönöm az információkat és a képeket !

Igen, ez sajnos ismert jelenség, elnézést a kellemetlenségért.

Pontosítanék: nem a betűtípus változik véletlenszerűen (ha jól értem), legalábbis az eddigi ismeretek alapján a betűtípus/méret állandó, a betűk "kövérsége" az, ami változhat. Ez nem kifejezetten a Hard Disk Sentnel-hez köthető, sajnos bizonyos betűtípusoknál ha van külön "kicsit kövér" (semibold) és "félkövér" (bold) beállítás, ezek változhatnak. Ahogy látható, így néha (azonos betűtípus, méret megtartása mellett) előfordulhat, hogy kövérebbek a betűk, mint szeretnénk.
Mivel ezt a Windows végzi és (ahogy látható) bár nem kellene, más futó programok is befolyásolhatják az eredményt, egyelőre nem találtunk rá megoldást, de bízom benne, hogy egy későbbi verzióban ez jobban fog megjelenni.

Érdemes lehet más-más betűtípusokkal is kísérletezni, ez is befolyásolja a megjelenést ill. a státusz ablak működését.
Post Reply